Tradicionalen obisk Miklavža s parkeljni in angelci v Podbočju.

V ponedeljek pod večer je Podbočje obiskal Miklavž s svojim spremstvom in v dvorani kulturnega doma razveselil male in velike otroke.

Foto: Peter Pavlovič

Več fotografij v galeriji Miklavževanje 2022

O nas pišejo: Posavski obzornik (internetna izdaja): Tudi letos slikovito podboško miklavževanje

Na predvečer godu sv. Miklavža, prvega od decembrskih dobrih mož, v Kulturnem domu v Podbočju že tradicionalno poteka miklavževanje, letošnje je bilo že 24. po vrsti.

Otroška gledališka skupina Igralski mulci, ki deluje v okviru KD Stane Kerin Podbočje, je tudi letos pripravila krajšo predstavo z naslovom »Na koncu je vedno vse dobro!«, ki jo je napisala Ivanka Černelič Jurečič, tudi režiserka in organizatorica dogodka. V njej je sodelovalo kar 28 otrok, po 14 v vlogah angelov (Zala Kodrič, Eva Pavlovič, Zala Colarič, Zarja Božič, Tina Kodrič, Ema Baznik, Maja Krajnc, Kaja Vodopivec, Ula Jančar, Alina Stopar, Lora Stopar, Neža Rožanec, Lija Baznik, Ella Kralj in Evelin Kralj) in parkljev… (Zoja Nala Božič, Manica Pavlovič, Žana Lamovšek, Nina Jurečič, Ula Pavlovič, Klara Rebselj, Neža Glogovšek, Teja Krajnc, Sara Zalar, Laura Vučič, Jure Rožanec, Marko Pavlovič in Jernej Rebselj), na koncu pa se jim je seveda pridružil še sv. Miklavž, ki ga je uprizoril Lovro Jurečič. Pri pripravi in izvedbi predstave so tako ali drugače pomagali še Metka Vrhovšek, Matjaž Jurečič, Renata Jurečič, Tina Baznik Andolšek, Simona Jalovec Pavlovič, Alenka Vučič, Ana Selan in Aljaž Vrhovšek.

Po predstavi (uprizorili so jo v dveh izvedbah, danes dopoldne pa še enkrat za OŠ Podbočje) je Miklavž tako med otroke kot med starejše razdelil kar 215 daril, angeli so udeležencem miklavževanja delili bonbone, parklji pa – seveda bolj za šalo kot zares – za kratek čas ‘ugrabili’ koga izmed občinstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.