Prenova odra

Dolgoletna želja članov KD Stane Kerin Podbočje se je v letu 2020 uresničila. Oder, ki so ga vaščani sami postavili nekje okrog leta 1955, je kazal svojo starost. Na določenih delih je les že v celoti preperel, manjša popravila niso več zadoščala. Pododerje je bilo zatohlo in hladno, zato je bilo delo na odru v mrzlih dneh (vaje, nastopi) velik izziv. Luči na odru so postajale zastarele in več kot 20 let stari reflektorji neuporabni.

S finančno pomočjo Krajevne skupnosti Podbočje, Občine Krško, Turističnega društva Podbočje, mnogimi donacijami  in lastnimi sredstvi je v teh dneh oder zasijal v povsem novi luči in podobi.

Rušenje odra se je začelo zadnjo soboto v septembru, dela smo nadaljevali z izkopom pododerja, betoniranjem ob temeljih in betoniranjem plošče. Mizar Peter Vrhovšek je postavil leseno konstrukcijo odra in leseno konstrukcijo za obešanje luči. Matjaž Jurečič (Podbočje 47) je v pripravil projekt osvetlitve tako na odru kot v dvorani in izvedel varilska dela za konstrukcije. Franc Černelič je uredil vso potrebno elektro, vodovodno in ogrevalno napeljavo. Milan Colner in Matjaž Jurečič (Podbočje 81) sta organizirala in izvedla popolno obnovo sten na odru in v dvorani. Vsi omenjeni so sodelovali tudi pri ureditvi pododerja, ki ima povsem novo funkcijo.